Zo werkt Kelholt plaagdier beheersing

november 28, 2023

Het ongemak van plaagdieren: ook in Nederland worden we daar soms mee geconfronteerd. Van insecten tot knaagdieren, ze hebben allemaal een nuttige functie op deze wereld, maar kunnen helaas ook overlast veroorzaken in huis en tuin. Door middel van plaagdierbeheersing is het mogelijk om deze ongenode gasten onder controle te houden en overlast te beperken.

In Nederland zijn er verschillende soorten plaagdieren die veel voorkomen en overlast kunnen veroorzaken. Deze plaagdieren zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals insecten, knaagdieren en zoogdieren. Enkele veelvoorkomende voorbeelden van plaagdieren zijn:

Overlast door plaagdieren

Plaagdieren kunnen op verschillende manieren overlast veroorzaken. In huis kunnen ze schade aanrichten aan uw spullen, voedsel(voorraden) vernietigen, ziektes verspreiden en in het algemeen is het niet heel hygiënisch om plaagdieren in huis te hebben. Plaagdieren in de tuin kunnen beschadigingen toebrengen aan planten, het gazon en zelfs elektrische bedrading. Overlast van plaagdieren kan invloed hebben op uw gemoedsrust. Het is zelfs mogelijk dat plaagdieren gezondheidsproblemen veroorzaken.

Zelf aan de slag tegen plaagdieren

Gelukkig zijn er stappen die u zelf kunt ondernemen om plaagdieren onder controle te houden. Allereerst is het verstandig om het huis schoon en opgeruimd te houden. Voedsel moet luchtdicht opgeborgen worden en restjes moeten ook worden opgeruimd. Vergeet hierbij het eten van uw huis- en erfdieren niet. Gaten, kieren en scheuren in muren, vloeren en plafonds moeten worden gerepareerd, zodat plaagdieren geen toegang krijgen tot uw gebouw. In de tuin is het aan te raden om alles netjes te onderhouden. Verwijder plaatsen waar plaagdieren graag nestelen, zoals stapels hout en stapels afval. Voorkom stilstaand water in open emmers of tonnen, dit trekt muggen en andere insecten aan.

Wanneer schakelt u een plaagdierbeheerser in?

Preventieve maatregelen helpen bij het beheersen van plaagdieren. Toch zijn er situaties waarin professionele hulp noodzakelijk is. Overweeg het inschakelen van een specialist in plaagdierbeheersing in de volgende gevallen:

  • Ernstige overlast: Als u te maken heeft met ernstige overlast van plaagdieren, die u niet onder controle kunt krijgen.
  • Gezondheidsrisico’s: Als plaagdieren zoals ratten en kakkerlakken een direct gezondheidsrisico vormen voor uw huishouden of bedrijf.
  • Herhaalde overlast: Als plaagdieren herhaaldelijk terugkomen, ondanks uw inspanningen om ze te bestrijden.
  • Schade: Als plaagdieren aanzienlijke schade veroorzaken, bijvoorbeeld door knagen aan kabels of isolatie.

De aanpak van Kelholt plaagdier beheersing

Kelholt plaagdier beheersing is gespecialiseerd in het identificeren, beheersen en voorkomen van plaagdieren. Wij hebben de kennis, ervaring en hulpmiddelen om effectieve oplossingen te bieden. De stappen die we nemen, zijn afhankelijk van het type plaagdier en de ernst van de situatie.

Meestal hebben we eerst telefonisch contact. We leggen in dat gesprek uit wat de mogelijkheden zijn, wat we verwachten qua kosten om u van de plaagdieren af te helpen en geven uitleg over de betalingsmogelijkheden. Garrit komt op afspraak bij u langs en bekijkt de situatie. Afhankelijk van het soort plaagdier neemt hij bijvoorbeeld een warmtebeeldcamera, endoscoop, wildcamera, verrekijken of vleermuisdetector mee. We bekijken dus om welk dier of insect het gaat, zodat we kunnen bepalen wat de beste maatregelen zijn om toe te passen. Vervolgens gaan we aan de slag om de plaag te beheersen, met zo weinig mogelijk overlast aan natuur en dier. We bespreken altijd met u welke weringsmaatregelen u kunt nemen en samen maken we een plan voor beheersing en/of wering van het plaagdier.

Minder overlast en verbeterde gemoedsrust als resultaat

Na de behandeling door Kelholt plaagdier beheersing kunt u verbetering verwachten in de vorm van minder overlast, verbeterde hygiëne en voor uw gemoedsrust. Uiteraard geeft Garrit passend advies om overlast in de toekomst te voorkomen. Het beheersen van plaagdieren is van cruciaal belang om een comfortabele en gezonde leef- of werkomgeving te houden. Door preventieve maatregelen te nemen en, indien nodig, onze professionele hulp in te schakelen, kunt u blijven genieten van uw fijne huis, tuin of bedrijfspand.

Heeft u vragen over plaagdieren, onze werkwijze of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.