Houtwormen

De houtworm is de larve van houtvretende kevers. Houtwormen boren gangen in hout, waarmee ze flinke schade kunnen aanrichten aan vloeren, constructies, meubels en alle andere dingen van hout.

Houtwormen

Houtwormen zijn kleine, crèmekleurige wormpjes van verschillende soorten houtwormkevers. Deze kevers leggen hun eitjes in het hout, daar komen larven uit en die vreten het hout van binnenuit op. De larven worden kevers, leggen eitjes en zo gaat het maar door. Als de houtwormen niet worden opgemerkt, kunnen ze soms jarenlang ongehinderd hun gang gaan. Een vloer, balk of houten constructie kan hierdoor ernstig verzwakken… met alle gevolgen van dien.

Vindt u meerdere kleine ronde gaatjes in hout, met daaronder een poederachtige stof? Dan kan dit wijzen op houtworm. U kunt ook de houtwormkever zelf tegenkomen in huis. Die is 2 tot 5 millimeter lang, heeft een donkerbruin, langwerpig lijf en kan vliegen.

Wat moet u NIET doen?

Bind niet zelf de strijd aan met de houtworm. Hiervoor is veel kennis en vakmanschap vereist.

Wat moet u WEL doen?

Als u houtworm of een houtwormkever aantreft, of vermoedt dat die er is, neem dan direct contact op met Kelholt Plaagdier Beheersing.

En wat doet Kelholt Plaagdier Beheersing dan?

Uiteraard komt Garrit eerst even bij u langs om de situatie te bekijken.

Om de houtworm te verdrijven behandelen wij alle hout in de ruimte – dus ook de ogenschijnlijk onaangetaste delen – met een bestrijdingsmiddel op waterbasis. Daarbij moet u rekenen op ten minste 24 uur ventilatietijd. Gedurende die 24 uur mag niemand de behandelde ruimte betreden; u niet, maar ook eventuele huisdieren niet.

Zodra het hout volledig droog is, kunt u de ruimte weer in gebruik nemen. Gegarandeerd zónder gezondheidsrisico’s.

Na behandeling blijft het bestrijdingsmiddel tot 10 jaar werkzaam.

Kosten (richtprijs): € 12,50/m2