Diensten

Van welk plaagdier u ook last heeft, binnenshuis of buiten, wij helpen u er graag van af. Of het nu gaat om wespenmollenmuizenkakkerlakkenmieren of andere hinderlijke – doch voor de natuur o zo nuttige – beestjes. Op een dier- en milieuvriendelijke manier.

Kelholt-600x600_0006_Wesp

Wespen, hoornaars en bijen

Mensen hebben het vaak niet zo op zoemende insecten die ook nog pijnlijke steken kunnen toebrengen. Toch zijn wespen, hoornaars en bijen een cruciaal onderdeel van de natuur. Ze verdienen het predicaat ongedierte niet, ze verdienen ons respect.

Adorable Wood mouse (Apodemus sylvaticus) on natural  green moss background and looking in the camera

Knaagdieren: muizen en ratten

Hoe gastvrij u ook bent, muizen en ratten houdt u liever buiten de deur. En terecht, want deze knagers richten niet alleen veel schade aan met hun voortdurende geknaag, ze verspreiden ook ziektes.

buxusmot-600x600-kelholt

Buxusmotten en buxusrupsen

De buxusmot is een witte vlinder met een donkere rand langs de vleugels en een spanwijdte van ongeveer 4 centimeter. Een wolfje in schaapskleertjes, dat u liever niet in uw buxushaag wilt zien. Want hoewel de buxusmot maar een dag of acht leeft, legt een vrouwtje tot wel 500 eitjes – waar die beruchte buxusrupsen uit komen. En die vreten uw haag in een mum van tijd kaal.

Close up of a European Mole (Talpa Europaea) in Natural Habitat

Mollen

Mollen houden niet van mensen, maar mensen houden vaak ook niet van mollen. Ze helpen immers uw fraai aangelegde gazon of tuin binnen no-time om zeep, zonder dat u ze ooit betrapt. Toch is de mol een bijzonder nuttig dier.

Kelholt-600x600_0007_Steenmarter-4

Steenmarters

De steenmarter is in Nederland een beschermde diersoort. Het is een diertje dat overlast kan veroorzaken, maar eigenlijk prima kan samenleven met de mens. Mits u de juiste maatregelen treft.

little woodworm lies on tree

Houtwormen

De houtworm is de larve van houtvretende kevers. Houtwormen boren gangen in hout, waarmee ze flinke schade kunnen aanrichten aan vloeren, constructies, meubels en alle andere dingen van hout.

kakkerlak

Overige kruipende en vliegende insecten

In en om het huis kunt u allerlei kruipende en vliegende insecten tegenkomen. Het ene insect is hooguit hinderlijk, het andere kan uw gezondheid ernstige schade toebrengen als u té gastvrij bent.